Billede af træbestik viklet ind i brunt papir.

Alternativer til plast

Med den igangværende debat om plast skifter mange forbrugere til alternative materialer. Men hvad er nogle af de alternative materialer? Og hvad er ulemper og fordele for forskellige materialer? Få mere at vide om egenskaberne for de forskellige alternativer.

Burger pakket ind i brunt papir.

Papir

Egenskaber

  • Fuldt biologisk nedbrydeligt og komposterbart.
  • 100 % vedvarende.
  • Sortering: Kan indsamles og genanvendes til nye papirprodukter. Hvert land og kommune har forskellige systemer og regler for sortering og bortskaffelse.

Vælg papir, hvis

  • du ønsker et materiale, som er et godt valg for fødevaremarkeder, madpræsentation eller takeaway på korte afstande.
  • anvendelsen af en vedvarende ressource er en prioritet.
  • præsentation er vigtig – og du vil have mulighed for kundetilpassede print.

Sukkerrør/bagasse

Egenskaber

  • Fremstilles af affaldsprodukter fra sukkerproduktion.
  • 100 % biologisk nedbrydeligt og CO2-neutralt.
  • Sortering: Hvert land og kommune har forskellige systemer og regler for sortering. Let komposterbar – under kontrollerede forhold nedbrydes bagasse i løbet af 30-90 dage.

Vælg bagasse, hvis

  • anvendelsen af vedvarende ressourcer er en prioritet.
  • præsentation af et naturligt look er vigtigt.
  • du har mulighed for at få tilhørende låg til emballagerne.
Tallerkener i bagasse på træbordplade.
Person anretter mad på tallerkener af palmeblade.

Palmeblade

Egenskaber

  • Fuldt bionedbrydelig og komposterbar / CO2-neutral.
  • 100 % vedvarende og fri for kemikalier og andre tilsætningsstoffer.
  • Sortering: Hvert land og kommune har forskellige systemer og regler for sortering.

Vælg palmeblade, hvis

  • du ikke behøver transportere maden – god til servering, street food, buffeter osv.
  • et naturligt, unikt look er vigtigt for din fødevarepræsentation.

Træ

Egenskaber

  • Fuldt biologisk nedbrydeligt og komposterbart.
  • CO2-neutral / 100 % vedvarende.
  • Sortering: Hvert land og kommune har forskellige systemer og regler for sortering.

Vælg træ, hvis

  • brug af en vedvarende ressource er vigtig for dig.
  • du foretrækker det naturlige, rustikke look til din madpræsentation.
Små serveringer af mad anrettet i træbåde.
Engangstallerken med kaolincoating med muffin ovenpå.

Kaolinbelægning

Egenskaber

  • Belægning med ultratyndt lag kaolin (ler). Sammenlignelig med porcelæn på en skål.
  • Biologisk nedbrydelig / komposterbar.
  • Naturlig oprindelse.

Vil du gerne vide mere?